Utilizatorul de internet

Utilizatorul de internet este un animal pașnic. El își pozează florile și vitele din ogradă, apoi le distribuie în social media. Nu e interesat de războaie și nici de certuri pe parcele de pământ. Utilizatorul de internet fierbe o ciorbă live din care gustă zâmbind, fără să o scuipe în spatele camerei (foto/video). Utilizatorul de internet declară război celorlalți, căutând să tragă cât mai mult din lățimea de bandă peste smart-făcălețul lui. Întotdeauna va avea un sfat despre cum să îți culegi via de aprecieri atunci când tu vrei doar să semeni ceva ca să nu rămână ogorul nearat. Utilizatorul de internet a trecut prin toate situațiile prin care trec toți ceilalți consăteni ai lui la un loc; de fiecare dată s-a descurcat nu doar mai bine, ci exemplar și el nu îți scoate ochii cu furca de cinșpe’ hectare-megapixeli, el doar îți spune.

Utilizatorul de internet pare să câștige o grămadă de grâne, deși nu l-a văzut nimeni vreodată să închirieze vreo combină (agricolă) personală -zisă și pc– pentru a își aduna recolta, chiar dacă el nu are un astfel de utilaj. Oricum, el se laudă doar cu ploaia care îi curge în bătătură (și uneori în casă), nu și cu lacurile care se formează în urma acesteia. El știe că doar vorbind despre ploaie va atrage ploaie. Și, totuși, utilizatorul de internet nu vrea bogăție. El jură pe vaca deja moartă că nu vrea una vie, iar dacă, cumva, primește, își dorește ca aceasta să fie stearpă. Utilizatorul de internet iubește anonimatul și solitudinea, dar cheamă toți vecinii să le povestească despre noua șipcă bătută la poarta fără gard. El nu are pretenții, doar că, în unicitatea lui, își dorește să fie (măcar) la fel ca ceilalți. Dacă e posibil, MAI la fel.

Utilizatorul de internet e tot timpul vesel și trist. El scrie și nu scrie despre cea mai nouă caricatură făcută de cineva după #selfie-ul și asemănarea sa sau despre cea mai mare decepție avută vreodată în ceea ce privește dragostea. El e autoironic, dar doar până la organul genital (adică nu foarte departe) și supărat pe tot ce se întâmplă prin suflete vecine, dar doar până când vine iarna din nou și nu are cine să-i țină ușa, deși lumea s-a așezat la coadă pentru asta de mai multe ori. Utilizatorul de internet postează și nu postează despre cea mai nouă gafă a unui înalt demnitar (oare câtă demnitate peste 1.80 metri îți trebuie pentru a fi numit astfel?) și despre tristețea care îl macină psihic și fizic de mai multe luni. El e puternic precum cel mai dur aliaj metalic descoperit recent în vreo fundătură de conexiune broadband, dar și sensibil când e vorba de animale ce lăcrimează cu bocete umane după stăpânii (*pe 😀 )) ) care au uitat să plătească abonamentul la internet. El reacționează haha sincer la toate postările altora ca el în timp ce plânge pe a nu-știu-câta tastatură din cauza unui citat de-al vreunui scriitor depresiv, postat de un alt utilizator care nu l-a înțeles pe deplin, dar se regăsește în cuvintele respective.

Utilizatorul de internet își plimbă tălpile ochilor pe peretele plângerii (râderii etc.), așteptând să îi cadă cărămizile în cap, chiar dacă nu el le urcă. Uneori, el este mai inutil decât o bășină dată-n ploaie și, totuși, fără el, internetul ar fi cea mai performantă sapă de pe un teren betonat.

Utilizatorul de internet este o pisică. A lui Schrödinger. Și nu este.

Anunțuri

Comentezi? Te provoc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s