Oraș nou

Știi ce simte trotuarul când ploaia măruntă și deasă îi bate obrazul? Dacă nu, pune-te între el și cer ca să afli. Nu este ceva plăcut, după cum urma să aflu și eu la scurt timp după ce mi-am derulat pentru prima dată pașii prin București. Uneori ploaia este plină de dojană, dar nu la modul „De ce nu ți-ai luat umbrela, fraiere?”, ci, mai degraabă, „Azi nu prea te-ai gândit la ea. Știu, nu ai avut timp; lasă că îți fac eu timp acum…”. Și îți lipești ochii de geamul troleibuzului sau al tramvaiului, lăsând gândurile să cadă odată cu picăturile într-o reverie din care te trezesc, destul de des și de brutal, frânele bruște și claxoanele din intersecții.

Unde ziceai că avem cazarea în București? O să vezi! Luăm de aici mașina asta, mergem câteva stații, apoi luăm o alta pentru încă niște stații, apoi mergem pe jos vreo 10 minute, să putem admira ploaia. Asta îți spui în gând de fiecare dată când mergi undeva, ca să uiți de monotonia pe care, înainte, nu credeai că o poate avea un oraș atât de mare și de activ. Contrar unor bănuieli anterioare și mai ales dacă ai cu tine ceva aparate moderne (bineînțeles că mă refer la smartphone), e aproape imposibil să te rătăcești aici. Iar, dacă îți calculezi timpul, nu vei întârzia vreodată, ba chiar vei ajunge mai devreme, ceea ce nu este întotdeauna un lucru bun.

Cum ziceai că se numește locul ăla? Hotel Arc de Triomph! Nu îl vezi? E acolo, peste drum! Ce bine că am ajuns, îmi este extraordinar de foame și somn, ca întotdeauna! :)) Râdeam de mine în gând de fiecare dată când ajungeam într-un loc nou, în timp ce îmi memoram punctele de reper pentru o mai facilă revenire. Consultam ceasul pentru a avea o idee mai exactă despre distanța în timp pe care o parcurgeam până aici.

Înăuntru, tot ce îți poți dori în materie de confort și relaxare. Ciudat, întins pe pat îți vei găsi și liniștea, de parcă ea a folosit un drum mai scurt și a ajuns acolo înaintea ta. Întinde-te și dormi sau gândește-te la lucrurile alea care nu te lasă în pace ziua. Întinde-te și visează, turistule, și nu uita  că abia de mâine începe adevărata aventură! Și, tot atunci, vor începe să apară și provocările, însă știu sigur că vei reuși să le faci față! Călătorie plăcută!

banner-residence

*text inspirat de Residence Hotels și scris pentru SuperBlog 2016

Anunțuri

Comentezi? Te provoc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s