Pe gât

Te întrerup doar pentru-atât: să-ți spun ce ți-aș pune la gât. Cu o mână tremurândă de la țigări și cafea ți-aș așeza cu grijă o clipă. O secundă pe care s-o folosești cum vrei tu, fără să conteze de unde a venit și unde se duce. Un moment care să te pună pe gânduri, să te-așeze lângă mine în rânduri. Cu cealaltă mână, ceva mai calmă, ți-aș pune pe umeri sufletul direct din palmă. Să te-ncălzească, vezi?, vremea e încă rece; să te urmărească fără să te împiedice. Un dor netrecător, tot urcător, chiar dacă are teamă de înățime.

Logo-Splendor-pasiune-pentru-bijuterii-RGB-300x109

Am mai multe idei de cadouri, dar nu cred că te vei supăra dacă am să-ți așez pe gât mai întâi poezia. S-ar potrivi de minune lângă ceva de la Splend’or și o atingere caldă dintr-un vis îmbietor. Poate un lănțișor Majorica și o primăvară întreagă cu care să te poți juca. Îți așez melodii pe care să dansăm, îți pulsez pe gât vise mii și lumină. Îți voi înveli brațele într-un mare șal în timp ce ne vom lăsa cuprinși de versul mareșal. Pe degete ți-aș pune inele din rime rebele și pe cap o coroană de stele.

300_bij_39124

Ți-aș așeza pe buze pandantive rimate și diverse motive să nu le dai la o parte. Ți-aș pune poezii brune, bune de pus în cafea, atunci când o bei din ceașca mea. Ți-aș lăsa vreo două-trei vieți, la alegere, sau șaisprezece minus nouă plus două, să facem o culegere. Până la cifra noastră albastră învățăm să scriem pe degete. Ți-aș pune pe cap un parc înflorat și în suflet sunet de aprilie. Ți-aș pune în stomac prăjituri făcute de mine, refăcute de n nederivat ori, până ar ieși bine. Între fiecare degete de la picioare aș pune o bucată de cer, mereu să calci pe moale.

Pe nas îți așez stropi de glas, suflet gaz, inima gaj. Jocuri de cuvinte îți pictez fix pe frunte și alte ore mărunte scoase din buzunarul de la piept. Sub breton ai gust de cozonac, sub palton ai un univers furat, iar sub toc o umbră muribundă. Dar pe gât, chiar acolo lângă un sărut, ce mai pun? Dacă vine un taifun și-mi ia versul, vei ține de el până-l racordez la restul? Lasă-mă să-ți pun pe gât și câțiva nori, puțini de tot, și atunci când soarele îi va acoperi parțial, vei avea pe gât urme de buze!

*inspirat de Splend’or și scris pentru Spring SuperBlog 2017

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Pe gât&8221;

Comentezi? Te provoc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s